Rodomi visi 12 rezultatai

  • Apelsinai (Egiptas)Apelsinai (Egiptas)

    Apelsinai (Egiptas)

    Apelsinas yra citrusinis vaisius, priklausantis rutinių (Rutaceae) šeimai. Jis dažniausiai yra apvalios formos, turi ryškiai oranžinę odelę ir sultingą minkštimą, kuriame yra daug vitaminų, ypač vitamino C. Apelsinai yra populiarūs dėl savo saldaus skonio ir maistingųjų medžiagų, todėl jie dažnai vartojami švieži, sulčių pavidalu arba kaip ingredientas įvairiuose patiekaluose. Be to, apelsinai turi antioksidantų, kurie gali prisidėti prie sveikatos.

  • BananaiBananai

    Bananai

    Bananai yra vieni populiariausių vaisių pasaulyje. Jie ne tik patogūs vartoti kaip greitą užkandį, bet ir yra puikus energijos šaltinis dėl juose esančių natūralių cukrų, tokių kaip gliukozė, fruktozė ir sacharozė. Bananai turi minkštą tekstūrą, yra saldaus skonio ir plačiai naudojami įvairiuose patiekaluose.

  • CitrinosCitrinos

    Citrinos

    Citrina – tai populiarus ir labai naudingas vaisius, kuris priklauso citrusinių šeimai. Jos išskirtinai rūgštus skonis ir gaivus kvapas daro ją universalia ingredientų virtuvėje ir puikiu pasirinkimu sveikatai stiprinti.

  • Desertinės granatos (saldžios)Desertinės granatos (saldžios)

    Desertinės granatos (saldžios)

    Granatai – tai vaisiai, kilę iš Artimųjų Rytų regiono ir augantys ant granatmedžių. Šie vaisiai turi storą, odinę žievę, kuri slepia šimtus sultingų, raudonų ar rožinių sėklų, vadinamų arilėmis. Kiekviena sėkla apgaubta želė konsistencijos apvalkalu, kuris yra saldžiarūgštis ir labai sultingas. Granatai ne tik skanūs, bet ir itin naudingi sveikatai, nes juose gausu antioksidantų, vitaminų (ypač vitamino C ir K), mineralų (ypač kalio), skaidulų ir natūralių cukrų.

  • Geltonieji kiviai (Gold)Geltonieji kiviai (Gold)

    Geltonieji kiviai

    Geltonasis kivis, dar vadinamas auksiniu kiviu arba „Gold“ kiviu, yra šiek tiek kitoks nei įprastas žaliasis kivis – jis turi švelnesnį, saldesnį skonį ir yra mažiau rūgštus. Geltonieji kiviai yra ryškiai geltonos spalvos viduje ir turi lygesnę, plonesnę odelę, kurioje mažiau „plaukelių“ nei žaliųjų kivių. Be savo malonaus skonio, jie pasižymi ir įvairiomis sveikatai naudingomis savybėmis.

  • Granatos vaisiusGranatos vaisius

    Granatos

    Granatas yra egzotiškas ir sveikatai naudingas vaisius, garsėjantis tiek unikaliu skoniu, tiek gausybe sveikatai naudingų savybių. Jis pasižymi gilia raudona spalva ir sultingomis sėklomis, kuriose gausu antioksidantų, vitaminų ir mineralų. Granatas dažnai vadinamas supermaistu, nes jo vartojimas siejamas su daugybe sveikatai naudingų poveikių.

  • Ispaniški mandarinaiIspaniški mandarinai

    Ispaniški mandarinai

    Ispaniški mandarinai yra vieni populiariausių citrusinių vaisių Lietuvoje, ypač žiemos sezonu. Jie pasižymi saldžiu, sultingu skoniu, plona ir lengvai nulupama žievele. Mandarinai dažnai yra importuojami iš pietų Ispanijos regionų, tokių kaip Valensija ir Andalūzija, kurie garsėja puikiomis citrusinių vaisių auginimo sąlygomis.

  • KiviaiKiviai

    Kiviai

    Kiviai (lot. Actinidia deliciosa) yra vaisiai, kilę iš Kinijos, bet dabar plačiai auginami Naujojoje Zelandijoje, Italijoje, Graikijoje ir kitose šalyse. Kivių vaisiai turi šiurkščią, ploną, rudą odelę, tačiau viduje slepiasi minkšta, žalia ar geltona minkštimas su mažomis juodomis sėklomis. Šie vaisiai yra gausūs vitamino C, vitamino K, kalio ir skaidulų.

  • MangaiMangai

    Mangai

    Mangai (Mangifera indica) yra tropiniai vaisiai, kilę iš Pietų Azijos, tačiau dabar auginami daugelyje pasaulio šalių dėl savo unikalių skonio savybių ir maistinės vertės. Mangai dažnai vadinami „vaisių karaliais“ dėl savo saldaus, sodraus skonio ir minkštos tekstūros. Šie vaisiai yra ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai, nes juose gausu vitaminų, antioksidantų ir skaidulų.

  • SlyvosSlyvos

    Slyvos (Viktorija)

    Slyva „Viktorija“ yra populiari slyvų veislė, kilusi iš Jungtinės Karalystės, ir viena mėgstamiausių dėl savo saldumo, sultingumo ir universalumo. Šios slyvos yra vidutinio dydžio, ovalios formos, dažniausiai rausvai violetinės spalvos su auksiniu atspalviu, kai pilnai subręsta. Minkštimas yra geltonas, labai sultingas ir saldus su švelnia rūgštumo nata.

  • Žaliosios citrinos (laimai)Žaliosios citrinos (laimai)

    Žaliosios citrinos (laimai)

    Žalioji citrina, dar žinoma kaip laimas, yra kitas citrusinių vaisių rūšies atstovas, panašus į citriną, tačiau skirtingas tiek skoniu, tiek cheminiu sudėtimi. Ji yra populiari dėl savo išskirtinio, kiek švelnesnio ir saldesnio rūgštumo, taip pat skiriasi spalva – laimai yra ryškiai žali.

  • Žaliosios vynuogėsŽaliosios vynuogės

    Žaliosios vynuogės

    Žaliosios vynuogės yra gaivios, saldžiarūgštės skonio ir populiarus užkandis, kuris tinka tiek vienas, tiek įvairiems patiekalams. Jos taip pat yra maistingos, turtingos vitaminais C ir K, taip pat turi antioksidantų, kurie prisideda prie imuninės sistemos stiprinimo ir bendros sveikatos gerinimo.

Turinio pabaiga

Turinio pabaiga

The Categories provide a framework to which existing art information systems can be mapped and upon which new systems can be developed. In addition, the discussions in the CDWA identify vocabulary resources and descriptive practices that will make information residing in diverse systems both more compatible and more accessible.The use of the CDWA framework will contribute to the integrity and longevity of data and will facilitate its inevitable migration to new systems as informational technology continues to evolve. Above all, it will help to give end-users consistent, reliable access to information, regardless of the system in which it resides.