| Paruošimo laikas: | Gaminimo laikas: | Atvėsimo laikas: |
| 20min. | 25min. | 15min. |
| Bendras laikas: | Porcijos: | Kiekis: |
| 1val. | 8 | 8 |
Ingridientai
- 4 ½ puodelio nuluptų, be šerdies ir susmulkintų mišrių obuolių (tokių kaip Golden Delicious, Granny Smith ir Honeycrisp)
- ¼ puodelio granuliuoto cukraus
- 1 valgomasis šaukštas šviežių citrinų sulčių
- 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono
- ¼ arbatinio šaukštelio košerinės druskos
- ¼ puodelio vandens
- 1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo
- neutralaus kepimo aliejaus (pvz., rapsų aliejaus) kepimui
- 8 kiaušinių ritinėlių vyniotiniai
- 1 didelis kiaušinis, sumuštas
- 1 ½ arbatinio šaukštelio vandens iš čiaupo
- 1 arbatinis šaukštelis kukurūzų krakmolo
- 2,25 keturkampio nuluptų, be šerdies ir susmulkintų mišrių obuolių (tokių kaip „Golden Delicious“, „Granny Smith“ ir „Honeycrisp“)
- ½ puodelio granuliuoto cukraus
- 2 šaukštai šviežių citrinų sulčių
- 2 arbatinius šaukštelius malto cinamono
- ½ arbatinio šaukštelio košerinės druskos
- ½ puodelio vandens
- 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
- neutralaus kepimo aliejaus (pvz., rapsų aliejaus) kepimui
- 8 kiaušinių ritinėlių vyniotiniai
- 2 dideli kiaušiniai, sumušti
- 1 valgomasis šaukštas vandens iš čiaupo
- 2 arbatiniai šaukšteliai kukurūzų krakmolo
- 4,5 ketvirčio nuluptų, be šerdies ir susmulkintų mišrių obuolių (tokių kaip „Golden Delicious“, „Granny Smith“ ir „Honeycrisp“)
- 1 puodelis granuliuoto cukraus
- 4 šaukštai šviežių citrinų sulčių
- 4 arbatiniai šaukšteliai malto cinamono
- 1 arbatinis šaukštelis košerinės druskos
- 1 puodelis vandens
- 4 šaukštai kukurūzų krakmolo
- neutralaus kepimo aliejaus (pvz., rapsų aliejaus) kepimui
- 8 kiaušinių ritinėlių vyniotiniai
- 4 dideli kiaušiniai, sumušti
- 2 šaukštai vandens iš čiaupo
- 4 arbatiniai šaukšteliai kukurūzų krakmolo
Paruošimas
1 žingsnis.
Surinkite visus ingredientus.
2 žingsnis.
Dideliame puode sumaišykite obuolius, cukrų, citrinos sultis, cinamoną ir druską. Nedideliame dubenėlyje suplakite 1/4 puodelio vandens ir 1 valgomąjį šaukštą kukurūzų krakmolo, kol susimaišys; supilkite į puodą ir išmaišykite.
3 žingsnis.
Užvirkite obuolių mišinį ant vidutinio stiprumo ugnies, retkarčiais pamaišydami. Sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite ir virkite maišydami vieną ar du kartus, kol obuoliai suminkštės ir taps traškūs, apie 8 minutes. Nuimkite dangtį ir virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol obuoliai suminkštės, apie 8 minutes. Kol obuoliai verda, nedideliame dubenėlyje sumaišykite 1 1/2 šaukštelio vandens ir 1 šaukštelį kukurūzų krakmolo, kol susimaišys. Įmaišykite į suminkštėjusį obuolių mišinį; dažnai maišydami virkite, kol cukraus ir cinamono mišinys taps labai tirštas ir padengs obuolių mišinį, dar apie 2 minutes.
7 žingsnis.
Dirbdami 3-4 porcijomis, sudėkite kiaušinių suktinukus į įkaitintą aliejų ir kepkite, retkarčiais apversdami suktinukus ir palaikydami 350 laipsnių F (175 laipsnių C) aliejaus temperatūrą, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs iš visų pusių, maždaug 4 minutes. Perkelkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę ir nusausinkite.
Autoriaus žodis:
Kepimui skirto aliejaus maistinę vertę nustatėme remdamiesi 10 % sulaikymo verte po virimo. Kiekis skirsis priklausomai nuo kepimo laiko ir temperatūros, ingredientų tankio ir konkrečios naudojamo aliejaus tipo.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
| 312 | 15g | 37g | 9g |
| Kolorijų | Riebalai | Angliavandeniai | Baltymai |
