Receptui reikės:
- 3 citrinų
- 2 apelsinų
- 1 imbiero šaknies
- 1 valgomajį šaukštą medaus
- 1 arbatini šaukštelį ciberžolės
- 2 stiklinių vandens
Visus vaisius ir imbierą kruopščiai nusiplauname. Viską pjaustome su žievelėm ( jose kaip žinoma daugiausia vitaminų). Supjaustau nedideliais kubeliais ir sudedu į smulkinimo aparatą.
Taip pat idedam medų, ciberžolę ir supilame vandenį. Gautą masę perspaudžiu per merliuką, mano atveju gavosi per pėdkelnę 😀. Dubenėlije turi likti tik sultys, visa kitą išmetame. Sultis galima susipilti i mažas talpas, kad vienu sykiu išgerti arba kiekviena karta isipilti i puodeli ir išgerti 🙂.
Skanaus 😉
P.S.
Taip pat kai viską susmulkinat galima ir nespausti tirštimų. Labai skanu yra pasidaryti arbata su vienu ar dviem šaukšteliais gautos masės ( kiekvienam pagal skonį), bet su neperkarštu vandeniu , kad nedingtu visi naudingi vitaminai.
Už receptą dėkojame Gretai Beržienei 🥰