Granatas yra egzotiškas ir sveikatai naudingas vaisius, garsėjantis tiek unikaliu skoniu, tiek gausybe sveikatai naudingų savybių. Jis pasižymi gilia raudona spalva ir sultingomis sėklomis, kuriose gausu antioksidantų, vitaminų ir mineralų. Granatas dažnai vadinamas supermaistu, nes jo vartojimas siejamas su daugybe sveikatai naudingų poveikių.
Ispaniški mandarinai yra vieni populiariausių citrusinių vaisių Lietuvoje, ypač žiemos sezonu. Jie pasižymi saldžiu, sultingu skoniu, plona ir lengvai nulupama žievele. Mandarinai dažnai yra importuojami iš pietų Ispanijos regionų, tokių kaip Valensija ir Andalūzija, kurie garsėja puikiomis citrusinių vaisių auginimo sąlygomis.
Kiviai (lot. Actinidia deliciosa) yra vaisiai, kilę iš Kinijos, bet dabar plačiai auginami Naujojoje Zelandijoje, Italijoje, Graikijoje ir kitose šalyse. Kivių vaisiai turi šiurkščią, ploną, rudą odelę, tačiau viduje slepiasi minkšta, žalia ar geltona minkštimas su mažomis juodomis sėklomis. Šie vaisiai yra gausūs vitamino C, vitamino K, kalio ir skaidulų.
Lazdyno riešutai yra maistingi riešutai, gaunami iš lazdyno (Corylus avellana) medžio. Jie turi švelnų, saldų skonį ir yra populiarūs tiek švieži, tiek skrudinti. Lazdyno riešutai yra puikus baltymų, sveikųjų riebalų, skaidulų, vitaminų (ypač E ir B grupės) bei mineralų, tokių kaip magnis, varis ir manganas, šaltinis.
Mangai (Mangifera indica) yra tropiniai vaisiai, kilę iš Pietų Azijos, tačiau dabar auginami daugelyje pasaulio šalių dėl savo unikalių skonio savybių ir maistinės vertės. Mangai dažnai vadinami „vaisių karaliais“ dėl savo saldaus, sodraus skonio ir minkštos tekstūros. Šie vaisiai yra ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai, nes juose gausu vitaminų, antioksidantų ir skaidulų.
Marinuoti agurkai su saldžiąja paprika – tai puikus derinys, suteikiantis subtilų saldumo ir traškumo pojūtį. Šis produktas tinka, jei norite švelnesnio, bet vis dar išraiškingo skonio.
Avietiniai pomidorai yra ypatingai skani pomidorų veislė, pasižyminti saldumu, sultingumu ir švelniu rūgštumo balansu. Jų spalva yra ryškiai raudona su avietiniu atspalviu, o minkštimas sultingas, dažnai su mažesniu sėklų kiekiu. Ši veislė mėgstama dėl savo skonio, kuris primena avietes, ir dėl to, kad tinka tiek šviežiam vartojimui, tiek įvairiems patiekalams.